CATEGORIE
FINE DINING
Ben jij een echte perfectionist en wil jij de puntjes op de i zetten bij de presentatie van je eten? Deze tools zijn perfect om te gebruiken als je een echt kunstwerk van je gerecht wilt maken. Prachtige borden opmaken zoals een professionele chef dat doet: Plate it - like a pro!
De twee garneerflessen in de set van Plate it ® zijn niet alleen ideaal om de juiste dosering van beslag, sauzen, olies of dressings te gebruiken, maar zijn ook het perfecte hulpmiddel bij het opmaken van je borden. Toefjes, cirkels, lijnen – alles is mogelijk. De flessen hebben ieder een eigen mond, waardoor de ene fles perfect is voor het grove, en de andere voor het subtiele werk.
1. Vul de garneerfles met een saus, olie of dressing
2. Garneer het bord met een vorm naar keuze
TIP: gebruik de kwasten, keukenpincetten of pusher van Plate it ® om de lijnen en vormen verder te bewerken.
Of je nu een gerecht wilt lakken, een bakvorm wilt invetten of een druppel puree of saus mooi wilt uitsmeren om een bord mooi op te maken: met de kwasten van Plate It ® kan het allemaal.
- met rubber haren: ideaal voor het grovere werk, zoals voor het lakken en invetten van gerechten.
- met nylonharen: voor alles dat een fijnere afwerking vereist, zoals het opmaken van een bord.
1. Giet een druppel puree of saus op het bord en veeg deze met de nylonkwast uit in de gewenste vorm, eventueel met gebruik van het Plate it ® draaiplateau.
Met de Bunuelos Rosette van Plate it ® maak je de typisch Spaanse mini-beignets in een sierlijke bloemvorm. Een prachtig onderdeel van een opgemaakt dessert, of, met een minder zoet beslag, als basis voor een indrukwekkend hoofdgerecht.
1. Laat een pan met olie heet worden (circa 180-190˚C)
2. Houd de mal van de Bunuelos Rosette ongeveer 60 seconden in de gloeiendhete olie. Til deze, als de mal goed warm is, op uit de olie en schud de overtollige olie eraf.
3. Dompel vervolgens de mal in het beslag, ongeveer tot driekwart van de hoogte. Let op! Laat het beslag niet over de bovenkant van de mal lopen, anders kan de beignet er niet meer af.
4. Til in één beweging de mal uit de beslagkom en doop deze de gloeiendhete olie. Op een gegeven moment laat de beignet vanzelf los van de mal. Draai de bunuelos om in de olie, zodat ook de andere kant goudbruin kan worden.
5. Laat de bunuelos doorbakken tot deze klaar is. Leg, als deze klaar is, de bunuelos met de holle kant naar beneden op een theedoek om de overtollige olie te verliezen.
TIP: Gebruik de Plate it ® Spuitzakset om kleine toefjes saus of puree in de bunuelos te spuiten voor een feestelijk resultaat.
Gebruiksaanwijzing: Laat de mal bij het eerste gebruik ongeveer 5 minuten in de olie warm worden. Was de Bunuelos Rosette alleen af met warm water en veeg deze daarna droog met doek. Dit om te voorkomen dat de vetlaag op de mal verdwijnt.
De ronde uitstekers van Plate it ® zijn perfect om cake mee uit te steken of ingrediënten cirkelvormig op te maken op je bord. Met behulp van de pusher wordt de vulling ook gemakkelijk weer uit de vorm geduwd.
1. Vul een uitsteker met bijvoorbeeld steak tartaar, risotto of een dikkere puree, en druk aan met de pusher.
2. Til voorzichtig de uitsteker op.
TIP: Giet een kleine druppel saus op het bord en stempel hierin met de pusher, zodat er een mooie vorm in ontstaat voor een extra mooi opgemaakt bord.
Met de siliconen en PP mallen van Plate it ® maak je allerhande vormen die jouw met zorg gemaakte gerechten écht tot een hoger niveau tillen. Zowel 3D als plat op het bord, met een krokantje, mousse of poeder – je kunt alle kanten op.
Gebruiksaanwijzing: voor het gebruik van alle mallen is een spatel nodig, bijvoorbeeld een Plate it ® Knikspatel.
ONDERSCHEIDING MAL: voor 3D-vormen
1. Vul de mal met een mousse (of bijvoorbeeld ijs of een andere crème). Laat opstijven in de diepvries en haal de vormen uit de mal als ze nog bevroren zijn. Zo behoudt de mousse haar vorm.
2. Leg de vorm op het bord en laat hem ontdooien voor het gerecht uit te serveren.
ONDERSCHEIDING MAL: voor poeders en purees
1. Leg de mal op het bord. Strooi er, met behulp van de Plate it ® Decoratiezeef, een droog ingrediënt (bijvoorbeeld poeder of kruiden) overheen.
2. Til de mal voorzichtig op met behulp van het lipje. De vorm staat nu op het bord.
TIP: gevorderde chefs kunnen deze mal ook gebruiken om met purees de vormen op het bord te maken. Smeer de puree in de vorm met een Plate it ® Knikspatel en til de mal voorzichtig op met behulp van het lipje. De vorm staat nu op het bord.
ONDERSCHEIDING MAL: voor koekjes en krokantjes
1. Verwarm de oven voor.
2. Vul de siliconen mal met beslag en smeer overtollig beslag af met een Plate it ® Knikspatel.
3. Bak in de oven tot de koekjes gaar zijn en laat ze goed afkoelen. Druk daarna de koekjes voorzichtig uit de mal.
TIP: gebruik deze mal ook eens om gesmolten chocolade mee in een vorm te gieten. Smeer overtollige chocolade af met een Plate it ® Knikspatel en zet in de diepvries. Druk de chocolade, als het nog bevroren is, voorzichtig uit het vormpje.
Met de siliconen en PP mallen van Plate it ® maak je allerhande vormen die jouw met zorg gemaakte gerechten écht tot een hoger niveau tillen. Zowel 3D als plat op het bord, met een krokantje, mousse of poeder – je kunt alle kanten op.
Gebruiksaanwijzing: voor het gebruik van alle mallen is een spatel nodig, bijvoorbeeld een Plate it ® Knikspatel.
ONDERSCHEIDING MAL: voor 3D-vormen
1. Vul de mal met een mousse (of bijvoorbeeld ijs of een andere crème). Laat opstijven in de diepvries en haal de vormen uit de mal als ze nog bevroren zijn. Zo behoudt de mousse haar vorm.
2. Leg de vorm op het bord en laat hem ontdooien voor het gerecht uit te serveren.
ONDERSCHEIDING MAL: voor poeders en purees
1. Leg de mal op het bord. Strooi er, met behulp van de Plate it ® Decoratiezeef, een droog ingrediënt (bijvoorbeeld poeder of kruiden) overheen.
2. Til de mal voorzichtig op met behulp van het lipje. De vorm staat nu op het bord.
TIP: gevorderde chefs kunnen deze mal ook gebruiken om met purees de vormen op het bord te maken. Smeer de puree in de vorm met een Plate it ® Knikspatel en til de mal voorzichtig op met behulp van het lipje. De vorm staat nu op het bord.
ONDERSCHEIDING MAL: voor koekjes en krokantjes
1. Verwarm de oven voor.
2. Vul de siliconen mal met beslag en smeer overtollig beslag af met een Plate it ® Knikspatel.
3. Bak in de oven tot de koekjes gaar zijn en laat ze goed afkoelen. Druk daarna de koekjes voorzichtig uit de mal.
TIP: gebruik deze mal ook eens om gesmolten chocolade mee in een vorm te gieten. Smeer overtollige chocolade af met een Plate it ® Knikspatel en zet in de diepvries. Druk de chocolade, als het nog bevroren is, voorzichtig uit het vormpje.
Garneer je cupcakes, taarten, maar ook purees met deze professionele spuitzakkenset van Plate It ®. Elk spuitmondje heeft een eigen functie.
- Kleine spuitmondjes met glad uiteinde: fijne decoraties
- Grote spuitmondjes met glad uiteinde: toeven en schuimpjes, vullingen in baksels spuiten
- Lange dunne spuitmondjes met naaldvormig uiteinde: soezen vullen
- Stervormige, open spuitmondjes: toeven
- Stervormige gesloten spuitmondjes: toeven, net wat sierlijker
- Geribbeld spuitmondje: om geribbelde, brede lijnen te trekken
- Spuitmondje met soort druppelvormige opening: boogjes, bloemblaadjes, draperieën
- Spuitmondje met maanvormige opening: voor het maken van bijvoorbeeld kerstboompjes, hartjes, touw, schelpjes, etc.
1. Kies het gewenste spuitmondje en duw deze in de spuitzak. Vul de spuitzak met een puree of crème naar keuze.
2. Draai het uiteinde van de zak dicht en knijp vanaf boven de massa rustig via het spuitmondje naar buiten.
TIP: voor het decoreren van cupcakes en taarten is het draaiplateau van Plate It ® ook een handige tool!
Met de quenelle lepels van Plate It ® maak je van elke pudding, mousse, puree of ijs quenelles, oftewel de bolle, ovale vormen die je vooral in de Franse keuken vaak ziet.
1. Neem 2 quenelle lepels en doop ze in een glas warm water.
2. Schep met één van de lepels een portie mousse.
3. Schep daarna met de andere lepel de portie over, door met de brede kant van de lepel in de holte aan de bovenkant van de andere lepel de scheppen. Herhaal deze stap eventueel een aantal keer om een gladde vorm te maken.
4. Leg de quenelles voorzichtig op het bord.
Met de quenelle lepels van Plate It ® maak je van elke pudding, mousse, puree of ijs quenelles, oftewel de bolle, ovale vormen die je vooral in de Franse keuken vaak ziet.
1. Neem 2 quenelle lepels en doop ze in een glas warm water.
2. Schep met één van de lepels een portie mousse.
3. Schep daarna met de andere lepel de portie over, door met de brede kant van de lepel in de holte aan de bovenkant van de andere lepel de scheppen. Herhaal deze stap eventueel een aantal keer om een gladde vorm te maken.
4. Leg de quenelles voorzichtig op het bord.
Dankzij het fijnmazige gaas van de decoratiezeef is deze geschikt om op allerlei manieren te gebruiken in de keuken. Of je nu je borden op bijzondere wijze wilt opmaken of versgebakken taarten wilt decoreren: met de decoratiezeef van Plate It ® maak je je gerechten prachtig af.
1. Vul het decoratiezeefje met poederachtige ingrediënten zoals poedersuiker, cacao, gedroogd fruit of kruiden.
2. Tik met de zijkant van je vinger zachtjes tegen het randje van de zeef en beweeg je hand heen er weer.
TIP: Gebruik de siliconen mallen van Plate It ® om figuren te vormen op je bord of gerecht.
De knikspatels van Plate It ® zijn een fantastische hulp in de keuken. Met de paletmessen (in twee maten) kun je op professionele wijze vullingen aanbrengen, taarten glaceren of sauzen decoratief uit te smeren. De knikspatels zijn bovendien zeer geschikt om (kleine) ingrediënten te dresseren op je bord, waarbij de brede knikspatel handig is voor wat grotere ingrediënten en de paletmessen juist geschikt zijn voor het kleinere werk.
1. Giet een druppel saus op het bord en draai deze, eventueel met behulp van het draaiplateau, zodat je met de knikspatel de druppel uitveegt.
2. Schuif de langwerpige knikspatel onder de ingrediënten die je op het bord wilt leggen, en plaats deze met beleid op het bord.
Met het draaiplateau van Plate It ® maak je in een handomdraai borden op. Geen omslachtige manoeuvres meer om het beste resultaat te krijgen! Het draaiplateau is ook zeer geschikt om taarten op te decoreren.
1. Plaats een bord in het midden van het draaiplateau. Het midden is gemakkelijk te vinden door de lijnen op het draaiplateau.
2. Laat het plateau draaien door het een klein duwtje te geven
3. Gebruik een spuitfles om beheerst, van buiten naar binnen, saus boven het bord uit te knijpen. Zo ontstaat er een mooi cirkelvormig figuur.
4. Voor een ander resultaat laat je het plateau nog een keer draaien en druk je zachtjes een spatel of kwastje over het figuur.
Een pincet is het ideale accessoire voor het opmaken van gerechten met kleinere elementen. Van kruiden tot cress en van granaatappelpitjes tot eetbare bloemen – met de keukenpincetten van Plate It ® maak je van elk gerecht een meesterwerk.
Met de scrapers van Plate It ® maak je in een handomdraai niet alleen een indrukwekkend opgemaakt bord, maar glaceer en decoreer je ook gemakkelijk taarten.
1. Leg een toef puree of saus op het bord en smeer dit uit met de scraper met het door jou gewenste patroon.
TIP: gebruik de keukenpincetten van Plate It ® om de rest van het gerecht zorgvuldig op het bord te plaatsen.