CATEGORIE
BASIC
Voor de kookliefhebber en beginnend kook-kunstenaar. Deze producten vormen de basis voor mooi opgemaakte borden. Niet veel nodig - en toch een mooie presentatie dankzij de basics van Plate-it.
De twee garneerflessen in de set van Plate it ® zijn niet alleen ideaal om de juiste dosering van beslag, sauzen, olies of dressings te gebruiken, maar zijn ook het perfecte hulpmiddel bij het opmaken van je borden. Toefjes, cirkels, lijnen – alles is mogelijk. De flessen hebben ieder een eigen mond, waardoor de ene fles perfect is voor het grove, en de andere voor het subtiele werk.
1. Vul de garneerfles met een saus, olie of dressing
2. Garneer het bord met een vorm naar keuze
TIP: gebruik de kwasten, keukenpincetten of pusher van Plate it ® om de lijnen en vormen verder te bewerken.
Of je nu een gerecht wilt lakken, een bakvorm wilt invetten of een druppel puree of saus mooi wilt uitsmeren om een bord mooi op te maken: met de kwasten van Plate It ® kan het allemaal.
- met rubber haren: ideaal voor het grovere werk, zoals voor het lakken en invetten van gerechten.
- met nylonharen: voor alles dat een fijnere afwerking vereist, zoals het opmaken van een bord.
1. Giet een druppel puree of saus op het bord en veeg deze met de nylonkwast uit in de gewenste vorm, eventueel met gebruik van het Plate it ® draaiplateau.
De ronde uitstekers van Plate it ® zijn perfect om cake mee uit te steken of ingrediënten cirkelvormig op te maken op je bord. Met behulp van de pusher wordt de vulling ook gemakkelijk weer uit de vorm geduwd.
1. Vul een uitsteker met bijvoorbeeld steak tartaar, risotto of een dikkere puree, en druk aan met de pusher.
2. Til voorzichtig de uitsteker op.
TIP: Giet een kleine druppel saus op het bord en stempel hierin met de pusher, zodat er een mooie vorm in ontstaat voor een extra mooi opgemaakt bord.
Dankzij het fijnmazige gaas van de decoratiezeef is deze geschikt om op allerlei manieren te gebruiken in de keuken. Of je nu je borden op bijzondere wijze wilt opmaken of versgebakken taarten wilt decoreren: met de decoratiezeef van Plate It ® maak je je gerechten prachtig af.
1. Vul het decoratiezeefje met poederachtige ingrediënten zoals poedersuiker, cacao, gedroogd fruit of kruiden.
2. Tik met de zijkant van je vinger zachtjes tegen het randje van de zeef en beweeg je hand heen er weer.
TIP: Gebruik de siliconen mallen van Plate It ® om figuren te vormen op je bord of gerecht.
De knikspatels van Plate It ® zijn een fantastische hulp in de keuken. Met de paletmessen (in twee maten) kun je op professionele wijze vullingen aanbrengen, taarten glaceren of sauzen decoratief uit te smeren. De knikspatels zijn bovendien zeer geschikt om (kleine) ingrediënten te dresseren op je bord, waarbij de brede knikspatel handig is voor wat grotere ingrediënten en de paletmessen juist geschikt zijn voor het kleinere werk.
1. Giet een druppel saus op het bord en draai deze, eventueel met behulp van het draaiplateau, zodat je met de knikspatel de druppel uitveegt.
2. Schuif de langwerpige knikspatel onder de ingrediënten die je op het bord wilt leggen, en plaats deze met beleid op het bord.
Met de scrapers van Plate It ® maak je in een handomdraai niet alleen een indrukwekkend opgemaakt bord, maar glaceer en decoreer je ook gemakkelijk taarten.
1. Leg een toef puree of saus op het bord en smeer dit uit met de scraper met het door jou gewenste patroon.
TIP: gebruik de keukenpincetten van Plate It ® om de rest van het gerecht zorgvuldig op het bord te plaatsen.