header_faq

FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen van een reseller. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • IK BEN EEN RESELLER

 • Wil je bedrijfsmatig inkopen, stuur dan een email naar info@styledevie.nl met de volgende gegevens: bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, webshop-adres, BTW nummer en KVK-nummer. Zodra we je je gegevens ontvangen hebben, nemen we je aanvraag in behandeling.

 • Je kunt bestellen via onze webshop, per e-mail of telefonisch.

 • Wanneer je via onze webshop een bestelling plaatst, ontvang je direct na afronding van je bestelling een e-mail met daarin de orderbevestiging en een overzicht van de bestelde producten.

  Zodra je bestelling verzonden wordt, ontvang je hierover per e-mail een bericht.

 • Indien er geen specifieke afspraken zijn gemaakt, streven we er naar om bestellingen binnen 1-3 werkdagen te verzenden. Bij nieuwe klanten wordt de bestelling verzonden zodra het totaalbedrag, vermeld op de proforma factuur, op onze bankrekening is bijgeschreven.

 • Na aflevering heb je de verplichting om de geleverde producten op kwaliteit te beoordelen. Indien je een product om kwalitatieve redenen niet wenst af te nemen, dien je binnen 2 werkdagen contact op te nemen met onze verkoop afdeling.

 • Accountgegevens kunnen in jouw account in onze webshop gewijzigd worden. Nieuwe gegevens kunnen ook per e-mail aan ons doorgegeven worden. Stuur hiervoor een e-mail naar info@styledevie.nl.

 • Om toegang te krijgen tot ons beeldmateriaal, dient u een account aan te maken op de beeldbank. Het account dat wordt aangevraagd, moet eerst intern gecontroleerd worden. Binnen 1 werkdag wordt de toegang tot de beeldbank geaccepteerd of geweigerd.

 • IK BEN EEN CONSUMENT

 • Nee, als consument is het niet mogelijk om rechtstreeks bij ons te bestellen. Kijk bij dealers voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

 • Onze hoofdmerken zijn Laguiole Style de Vie en Forged. Met Laguiole Style de Vie bieden we een mooi assortiment betaalbare producten voor gezellig tafelen. Forged is een stoer messenmerk, dat bestaat uit verschillende series. Alle messen zijn met de hand gesmeed en hebben een kenmerkende stoere gehamerde look. Ons merk Style de Vie biedt aanvullende producten op beide collecties zoals mooie houten messenblokken en olijfolieschaaltjes. One Message Spoon is een leuke collectie lepeltjes met bijzondere, grappige en lieve teksten. In onze online brochure vind je ze allemaal. Met de T-BOTTLE is het genieten van een vers gezet kopje thee. Door de dubbele glazen wand blijft de thee lekker warm. Liever een ice tea? Ook daarvoor is de T-BOTTLE een perfecte beker.

  Brochures van al onze merken zijn online in te zien op onze homepagina. De producten uit ons actuele assortiment kun je ook op onze website bekijken.

 • Alleen bedrijven kunnen bij Style de Vie Authentique inkopen. Wil je bedrijfsmatig inkopen, kijk dan bij de FAQ voor bedrijven. Particulieren kunnen de winkels die onze merken verkopen, vinden op onze pagina dealers.

 • Zoveel messen, zoveel mogelijkheden! Bekijk de handige messengids voor een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van de verschillende messen.

 • Tijdens het gebruik van de messen kunnen kleine bramen in het lemmet ontstaan. Deze zijn te verwijderen met een aanzetstaal. Ondanks het gebruik van een aanzetstaal kan het mes op den duur wat bot worden. In dat geval adviseren we het mes door een gerenommeerde messenslijper te laten slijpen. 18°, maar kan per mes -omdat het handgemaakt is- variëren van 15-18°. Wij raden aan om je mes door een professionele messenslijper te laten slijpen, omdat zij de exacte slijphoek kunnen bepalen.

 • Roestvrijstaal bestek en roestvrijstaal bestek met ABS en AS kunnen in de vaatwasser. Neem het bestek direct na beëindiging van het wasprogramma uit de machine en wrijf het na met een droge doek. Wanneer het bestek in een dichte vochtige vaatwasser blijft staan, kan er roestvorming op het roestvrijstaal optreden. Producten met en van hout en de producten uit al onze Forged series kunnen NIET in de vaatwasser.

 • Metaal kan verkleuren door inwerking van zouten en zuren, die in voedingsmiddelen voorkomen. Ook de hardheid van het water en de reinigingsmiddelen kunnen er de oorzaak van zijn dat er vlekken op het metaal ontstaan. Deze vlekken laten zich met een geschikt staal-polish middel verwijderen.

 • Was de snij-/serveerplank direct na gebruik af met een zacht afwasmiddel en droog hem goed af. Behandel de plank regelmatig met een voedselveilige, natuurlijke olie.

 • Voor harde kazen zoals Spaanse Manchego, Parmezaanse kaas of Emmentaler gebruik je het beste een kaasbijltje of een mes met een stevig halfrond lemmet. Het rechte dichte mes met serveerpunt is het best te gebruiken bij half harde en harde kazen, zoals belegen Goudse kaas en cheddar. Gebruik de serveerpunt om er een stukje kaas aan te prikken. Ideaal is het wiegemes. Dit kaasmes is voorzien van twee handgrepen. Met een wiegende beweging snijd je door de kaas. Half harde en zachte kazen zoals brie of camembert hebben een zachte kern, die makkelijk aan het mes kan blijven plakken. Om deze kaas mooi te snijden, gebruik je een dun recht mes met gaten in het lemmet. Deze gaten gaan het plakken en vervormen van de kaas tegen. Een ander mes dat goed werkt bij dit type kaas, is een mes met kort lemmet met opgaande punt. Het smeermesje van Laguiole Style de Vie is geschikt voor zachte, smeerbare kazen zoals verse roomkaas en zachte geitenkaas. De kaasvork kan gebruikt worden om een blok kaas vast te houden tijdens het snijden. Ook is het ideaal om harde of oudere kazen in kleinere stukken te breken.

 • Na het inschenken van kokend water in de T-BOTTLE laat je dit eerst een paar minuten laten afkoelen alvorens de dop erop te draaien. Er kan ook een scheutje koud water worden toegevoegd. Gebeurt dit niet dan kan er een te hoge druk ontstaan en kan de dop kapot springen of gaan lekken.

 • De thee blijft ongeveer een uur warm in de T-BOTTLE.

 • Zowel de Forged messen als de messen van Laguiole Style de Vie kunnen worden gegraveerd. Hiervoor verwijzen we naar Meesterslijpers in Amsterdam. Zij verkopen beide merken, hebben hun eigen graveerstudio en zijn echte professionals. Voor meer informatie zie www.meesterslijpers.nl.

 • We doen ons uiterste best om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Ondanks onze inspanningen kan het voorkomen, dat een artikel niet aan de vereiste kwaliteit voldoet. In dat geval dient u als particulier contact op te nemen met de winkel waar u het artikel heeft gekocht. Zij kunnen contact met ons opnemen. Voor een snelle afwikkeling is het nodig dat we een goede foto van het mankement krijgen en een kopie van uw aankoop bon. Geef deze alvast aan uw winkelier. Op onze Forged messen geven we een garantie van 10 jaar en op onze Laguiole Style Vie collectie 2 jaar op aanwijsbare fabrieksfouten. Op slecht onderhoud of beschadigingen door verkeerd gebruik, kunnen we nooit garantie geven.