preview_intsantoku18cm_sf-5
group-12-copy

UNIQUE
HANDMADE KNIVES

OVER FORGED

Ieder mes is met de hand gesmeed uit Japans staal. In een werkplaats die in alles de passie voor het ambacht uitstraalt: de hitte, de geur en de oranje gloed van het vuur, het sissende geluid wanneer het metaal wordt gekoeld. De hamerslag van de smid zie je letterlijk terug op het lemmet. En elke keer dat je het mes gebruikt en slijpt, krijgt het nog meer persoonlijkheid. Dat maakt jouw mes uniek.


Forged staat voor in het oog springend design, robuuste kwaliteit en meer dan waar voor je geld. Ontwikkeld vanuit een enorme liefde voor koken, barbecueën en tafelen. Een mes om trots op te zijn. Een mes vol karakter. Jouw mes!

preview_img_6851
FIRE & PATIENCE

HOW IT'S MADE

preview_katbutcher_sf-2

HET BEGIN

In 2015 was het dan zover, de start en vuurdoop voor het merk Forged met de lancering van de eerste twee series Brute en Intense. Als snel werden onze messen en onze visie omarmt door veel koks en hobbykoks in Europa en volgden verschillende nieuwe series en nieuwe (type) messen die we tot op de dag van vandaag uitbreiden.


Anno 2022 heeft Forged in totaal 6 verschillende series, met ieder hun eigen karakteristieke gesmede look en een unieke design heft (handvat). Alle Forged messen zijn tevens te herkennen aan het Forged logo dat in iedere mes wordt geslagen.


forged_messen_staand_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

BRUTE

Bij de Brute serie bestaat zowel het heft als het lemmet uit één stuk 'Japans' staal. Samen met de hamerslag, die op elk mes uniek is, zorgt dit ervoor dat deze Serie één van de meest uitgesproken series is van Forged.

forged_messen_staand2_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

INTENSE

Anders dan de Brute serie heeft de Intense een dichte 'gepolijste' krop en een iets verfijnde hamerslag op het lemmet. Het mes neigt qua look en feel naar een traditioneel koksmes, maar heeft toch die subtiele gesmede accenten welke juist zo kenmerkend zijn voor Forged. 


forged_messen_staand3_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

OLIVE

De combinatie van het gehamerde lemmet, de strak afgewerkte krop en het natuurlijke olijfhouten heft, maakt dit tot één van de populairste series van Forged. De Olive serie staat voor robuustheid, maar heeft dankzij het olijfhout ook een verfijnde en erg stijlvolle uitstraling.

forged_messen_staand4_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

SEBRA

Deze Sebra serie onderscheidt zich op een aangename manier door de donkere houtsoort die is gekozen voor het vervaardigen van het heft en het kleine rode accent tussen de krop en het heft. Het donkerhouten heft straalt warmte uit, noem het chique.


forged_messen_staand5_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

VG10

Het ontwerp en design van de VG10 serie van Forged is ontstaan met inspiratie vanuit het messenland bij uitstek; Japan. Dit zie je onder andere terug in de overgang van het lemmet naar het heft. Deze serie is vernoemd naar de staalsoort die is gebruikt voor het lemmet.

forged_messen_staand6_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

KATAI

Bij het ontwerpen van de Katai serie is de natuur onze inspiratiebron geweest. Dit is terug te zien in de golfachtige vorm van de messen die het snijden van ingrediënten een natuurlijke flow geven. In 2020 is deze serie bekroond met een Reddot Design Award.

forged_messen_staand7_def
SWIPE DOOR ONZE MESSENSERIES

LEATHER

Het beschermen, meenemen en het onderhouden van je messen staat gelijk aan het behouden ervan. Daarom ontwikkelde Forged losse lederen hoezen voor de Forged messen uit de Brute, Intense, Olive, Sebra en de VG10 serie.

preview_olskewf60_sf-6

CHURRASCO

Churrasco komt uit de tijd van de gauchos (cowboys in zuid-Brazilië) die vlees aan spiesen grilden, boven hete kolen in de grond. De Churrasco serie van Forged maakt het voor iedereen mogelijk om deze beleving en stijl nu ook thuis te ervaren. De spiesen en vorken zijn vervaardigd van hoogwaardig staal in combinatie met olijfhout. Maak de beleving compleet met de gietijzeren serveerpan en de RVS grijpers.

FLAMBADOU

BBQ

Waar vuur en passie een rode draad vormen in ons merk, zijn dit tevens de belangrijkste elementen bij het koken. Het is dan ook niet verrassend dat het merk Forged al snel wordt omarmd in de wereld van het buiten koken. In navolging van het Churrasco assortiment introduceert Forged meerdere BBQ producten waaronder de spectaculaire Flambadou.

WEES UNIEK

EEN MERK
WAARMEE JE GEZIEN
WILT WORDEN

preview_oliveuni_sf-8
preview_oliveuitbeen_sf-5
preview_sebracleaver_sf-6
Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: